Läckes Måleri
Läckes Måleri/Miljövänlig lackering

Miljövänlig lackering

Vår gedigna erfarenhet och vårt stora intresse för att ligga i topp vad gäller kvalitet och miljö har genom åren resulterat i hundratals nöjda kunder. Vi var till exempel bland de första i Sverige att investera i en helt miljövänlig lackeringsprocess. Miljökraven och vårt engagemang var styrande då och än i dag är vi unika i regionen när det gäller vattenbaserad UV-lackering. All vår personal är utbildad, enligt Arbetsmiljöverket, i hur man hanterar kemikalier. En utbildning de genomgår och uppdaterar var femte år. Vårt miljö- och kvalitetsarbete utgår från en riskanalys och revideras löpande över tid.

Miljövänlig lackering

På Läckes Måleri arbetar vi kontinuerligt för att minimera vår miljöpåverkan och erbjuda våra kunder en miljövänlig lackering. 1998 släppte vi ut 40 ton lösningsmedel, idag mindre än 5. Ett arbete vi lovar att fortsätta förbättra. Vi strävar också efter att återanvända överbliven färg i så stor utsträckning som möjligt. All färg som inte träffar trädetaljerna i vår sprutautomat blandas med ny färg och används igen. Det är bra för miljön. Och för ekonomin.

Svanen - miljögodkända produkter

De flesta produkter vi använder är miljögodkända enligt Svanen.Nu är de även en del av Svanens husproduktportal. Här loggar du som byggföretag in för att hitta material, byggprodukter och kemiska produkter som Svanen har godkänt för användning i Svanenmärkta byggprojekt. Färgerna är då fria från formaldehyd – en färglös gas med stickande lukt som kan ge allvarlig hälsoeffekter. Allt för en miljövänlig lackering

Våra vattenfärger är ett bra mycket miljöval. Och vi eftersträvar alltid produkter med lågt VOC-värde för att minimera bildningen av marknära ozon. VOC (Volatile organic compounds) är ett miljöbegrepp definierat av WHO som flyktiga organiska ämnen med kokpunkter mellan 50 och 260°C.