Läckes Måleri
Läckes Måleri/Lack och olja

Lack och olja

Vi har ett stort standardsortiment av oljor och lacker, klara som matta. Vår vanligaste kulör är en standardvitlasyr som är en infärgad klarlack. Den blandar vi själva.

Lack eller olja?

En lack och en olja ger olika resultat. Idag kan du få en oljekänsla men med en mattlack. Våra lacker har glansvärde 10 och ger en stark yta med ett oljat utseende fast där träet – kanske en ek som växt i 200 år – är bevarat och förevigat. Väljer du vanlig klarlack får du ett mer traditionellt och klassiskt uttryck. En olja å andra sidan tillför visst skydd men tränger istället ner i träet och bildar därmed inte samma skyddande lager som en lack gör. Däremot får du ett varmt och levande utryck där träets färg och ådringar framhävs.

Valet är ditt

Förutom valet av lack eller olja påverkar vald lackeringsmetod resultatet och slutprodukten. Våra UV-färger, som används i vår lackeringslinje, bevarar träets ursprungliga utseende medan konventionellt måleri och lack, som vi använder i våra sprutboxar, gör att färger till viss del får ett mer gulnat uttryck över tiden. I slutändan bestämmer du som kund val av ytbehandling.