Läckes Måleri
Läckes Måleri/Färgmatchning

Färgmatchning

Ett golv ska självklart vara slitstarkt nog för att klara av vardagens utmaningar. Men det ska också vara vackert. Och helst ska det matcha den där vitlaserade ektrappan. Det är här färgmatchning kommer in i bilden. Idén är enkel: Matcha till exempel en trappas steg, eller en annan trädetalj, med till exempel ett befintligt golv. Ofta för att de ska smälta samman så snyggt som möjligt. Ibland istället för att det ska brytas av färgmässigt. Motivet, och därmed valet, till färgmatchningen är självfallet ditt.

Färgmatchning av alla trädetaljer

På Läckes Måleri har vi lång erfarenhet av färgmatchning och är erkänt duktiga på att hitta en nyans på exempelvis en trappa som är så lik ett golv som möjligt. Just ett golv och en trappa är ett vanligt par för färgmatchning. Men i princip kan allt färgmatchas. För dig som inredare finns till exempel stora möjligheter att i praktiken färgmatcha en hel butik.

Färgmatchning, i praktiken

Utifrån en provbit av ett golv, eller annan trädetalj, testar vi olika nyanser för att hitta den som är mest lik. Ofta utgår vi från en av våra standardkulörer – vi har ett stort bassortiment med olika lasyr/bets – för att sedan justera kulören tills vi får en matchning vi, såväl som du, är nöjd med. Du får sedan ett färgprov som du får godkänna innan vi producerar och levererar utefter godkänt färgprov.