Läckes Måleri
Läckes Måleri/En stolt historia

En stolt historia

Ibland tar livet andra svängar än vad vi tänker oss. Så var det även för Läcke Petersson som tillsammans med brodern Sven i unga ålder tog över Läckes Måleri när pappa Olle hastigt dog. Läckes Måleri hade då sedan starten 1957 i huvudsak fokuserat sig på byggnadsmåleri men sakteligen hade drömmen om ett industriellt måleri tagit form hos Olle. Och när väl möjligheten kom för Olle att under ett tak i källaren på Ljungavägen 57 lackera cyklar började verksamheten så sakteligen ta fart.

Från fönster till trappor. Och mycket annat.

Men det var Läcke och Sven som snabbt efter övertagandet drev upp verksamheten och redan 1982 köpte Läckes Måleri sin första professionella utrustning. Sprutlackering var ett faktum. Kunden var Sävsjö Snickerifabrik. Produkten fönster. 10 år senare kom en förfrågan om att lackera trappor till Snickarlaget. En förfrågan som senare ledde till att Läckes Måleri sedan 2017 är ett fristående bolag ägt av Snickarlaget Norden AB. Däremellan, 1998 för att vara mer exakt, var man bland annat de allra första att investera i en helt miljövänlig lackeringsprocess. En investering som lade grunden för det professionella lackeringsföretag vi är idag.

Då som nu och som imorgon

Passionen för kvalitet och miljö är densamma idag som vid starten. Det gör oss på Läckes Måleri till en självklar partner för kunder i behov av ett industriellt måleri som lackerar alltifrån fönster och trappor till möbeldetaljer och listverk. Vi är stolta för vår historia. Och vi lovar att fortsätta leverera professionella produkter till våra kunder även imorgon. Kunder som högaktar kvalitet och miljö. Precis som oss.